Bloglovin’, voor- en nadelen

Volgens mij kent bijna iedereen het wel: Bloglovin. Een handige site waarop je al je blogs kunt volgen en de nieuwste artikelen kan lezen. Allemaal erg handig dus, maar zit er ook een nadeel aan Bloglovin?

Voordelen zijn er zeker, dus laten we positief beginnen. (:

 • Volgen op Bloglovin is er makkelijk. Bijna elke blog heeft Bloglovin, dus kun je elkaar meteen volgen. Hierdoor heb je mooi al je favoriete blogs bij elkaar en mis je geen enkel bericht van ze. Al de blogs die je volgt staan aan de rechterkant op Bloglovin.
 • Er is een app van Bloglovin en die is heel erg fijn! Je kan op je mobiel door de nieuwste artikelen scrollen en de leukste kun je meteen lezen. Heel handig dus voor mensen die vaker op hun mobiel zitten dan dat ze achter een computer of laptop zitten (zoals ik)
 • Als je een bericht gelezen hebt, wordt deze automatisch aangegeven als gelezen en verdwijnt hij ook uit je lijst met berichten. Hierdoor blijft je newsfeed up to date.
 • Blogs waarvan je alle berichten gelezen hebt, die verdwijnt uit je lijstje met blogs aan de zijkant. Deze blog verdwijnt natuurlijk niet echt en je kunt deze blog ook weer terug vinden onder het kopje met ”show read blogs” 
 • Je kunt artikelen liken, net zoals op Facebook, maar nu kun je ze heel makkelijk weer terug vinden op je eigen profiel.
 • Je kunt handige widgets aan de zijkant van je blogs neerzetten, om te laten merken dat je ook via Bloglovin te volgen bent. Hierbij heb je keuze uit verschillende widgets. Van lekker simpele balkjes tot tekeningetjes.
 • Als laatste is het ook heerlijk om je blogs te kunnen indelen in verschillende categorieën. Dit kun je aan de zijkant doen, daar staan al de blogs die je volgt.

Er zijn ook een klein aantal nadelen aan Bloglovin.

 • De artikelen verdwijnen uit de lijst als je ze gelezen hebt. Dit staat ook bij de pluspunten, maar is ook wel een klein beetje een minpuntje. Hierdoor is het opzoeken van gelezen berichten heel erg lastig
 • Er is nog een heel groot nadeel aan Bloglovin. De lezers die via Bloglovin op je site komen, worden niet meegerekend in je statistieken. Nu vertelt dit natuurlijk niets over de inhoud van je blog, maar toch is het leuk om te zien hoeveel mensen er op je blog komen en hoeveel unieke bezoekers je hebt enzo. Nu is er wel een instelling op Bloglovin, die je kunt veranderen, zodat jou blogbezoeken bij anderen wel worden meegerekend. Dit is wel zo aardig, vind ik, ten opzichte van je mede-bloggers.

setting

 

Zo doe je het:

 1. Ga bij Bloglovin naar je instellingen (Settings als je hem in het Engels hebt staan)
 2. Scroll naar beneden totdat je Bloglovin frame ziet staan.
 3. Bij de meesten zal het bovenste bolletje donker zijn. Hierbij is alleen het geval dat jouw bezoek dus niet wordt meegeteld in de statistieken van die blog. Als je hem, net zoals op het voorbeeld, op het onderste bolletje zet, dan zal dit wel het geval zijn.

 

 

Ik ben hier niet helemaal alleen achter gekomen, hiervoor heb ik 2 blogs gebruikt. Deze blogs zijn van Sara & Daniëlle. Zij hebben een zelfde soort artikel geplaatst, maar ik wilde het jullie ook nog even laten weten omdat ik het zelf ook niet wist. Wees dus aardig voor je mede-bloggers en stel dit zelf ook zo in!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s